Vrednost kriptovalute Ripple veliko obeta


vrednost kriptovalute ripple

Kriptovalute so vse bolj znan in tudi priljubljen način investiranja denarja predvsem iz dveh razlogov, njihove dobičkonosnosti in enostavnosti poslovanja. Vseeno pa s seboj prinašajo tudi kar nekaj tveganj, zato se je potrebno pred začetkom investiranja o njih dobro pozanimati. Najbolj pomembno je, da ima kriptovaluta, v katero boste investirali dober potencial. Trenutno je ena izmed bolj priljubljenih kriptovalut ripple, zato si poglejmo, kaj vrednost kriptovalute ripple obeta v prihajajočem letu.

Zakaj je ripple tako priljubljena kriptovaluta?

Ripple je ena izmed kriptovalut, ki prvotno ni bila ustvarjena za namene trgovanja, ampak za namene mednarodnih bančnih transakcij. Omogoča namreč hitro  in varno mednarodno bančno transakcijo z nizkimi transakcijskimi stroški. Zato deluje na popolnoma svoji trgovalni platformi, ki zagotavlja visoko varnost poslovanja. Veliko uporabnikov se ravno zaradi vidika varnosti za začetek trgovanja s kriptovalutami odloči prav za nakup kriptovalute ripple.

Drugi razlog za to, da je ripple tako priljubljena, pa je relativno nizka osnovna vrednost kriptovalute ripple. Trenutno je vrednost kriptovalute ripple približno 0,25 €, kar je v primerjavi z najbolj znanim bitcoinom več tisoč evrov manj. Toda naj vas opozorimo, da na vas nima tolikšnega vpliva osnovna vrednost kriptovalute, kot to, za koliko se ta vrednost spreminja. Vrednost kriptovalute ripple je ravno zaradi svoje vse večje priljubljenost in nizke osnovne vrednosti, dokaj nestabilna, kar pomeni, da se zgodi, da se v obdobju enega meseca lahko poveča ali zmanjša za tudi več kot 100 %, kar prinaša veliko možnosti za pridobitev visokega dobička. Poleg tega pa vam nizka osnovna vrednost rippla omogoča, da v svet trgovanja s kriptovalutami vstopite počasi in ga spoznavate po korakih, ne da bi pri tem ogrozili svoje imetje. Za začetek lahko kupite kriptovalute v vrednosti nekaj evrov, nato, ko spoznate, kako trgovanje deluje in kako se obnaša vrednost kriptovalute ripple, v pravih trenutkih investirate večjo vsoto, ki vas bo pripeljala do dobička.

Od česa vse je odvisna vrednost kriptovalute ripple?

Tako kakor pri vsaki valuti, je tudi vrednost kriptovalute ripple v največji meri odvisna od razmerja med ponudbo in povpraševanjem. Več ponudb kot posamezna borza kritpovalut prejme, višja je vrednost izbrane kriptovalute.

Vedeti morate tudi, da se vrednosti kriptovalut lahko razlikujejo med različnimi borzami. Vsaka borza namreč kupi kriptovalute po neki osnovni tržni ceni, nato pa jo ponudi v trgovanje. Borzi je v interesu, da za kriptovalute iztrži čim višjo vrednost, za kar je potrebno veliko povpraševanje, torej veliko uporabnikov. Uporabniki pa želijo kriptovalute kupiti v najugodnejšem času in jih nato dobro iztržiti. Zato so mnogi mnenja, da je za uporabnika boljše trgovati na manj znanih borzah kriptovalut, saj imajo le-te manjše število uporabnikov, medtem ko drugi temu nasprotujejo, saj so mnenja, da večje borze zagotavljajo večjo varnost pred goljufijami in ponujajo prijaznejšo uporabniško izkušnjo, zato so tam pogoji za uspeh večji. Torej, na vrednost kriptovalute ripple vpliva tudi to, na kateri borzi ga boste kupili. Svetujemo vam, da izberete borzo, ki ima dober varnostni sistem. Pri tem naj izpostavimo evropske borze kriptovalut, ki jih glede varnosti ureja nedavno sprejeta stroga zakonodaja. Borze kriptovalut, ki delujejo v evropski uniji, morajo imeti varnostne sisteme, ki preprečujejo pranje denarja, hkrati pa morajo obvezno preverjati svoje uporabnike, s čimer se preprečujejo kraje identitet in ostale goljufije.

Poleg tega pa na vrednost rippla vpliva tudi zakonodaja. Ker so kriptovalute še dokaj nov način trgovanja z denarnimi sredstvi, je na zakonodaja na tem področju še zelo v povojih. Toda zaradi splošne priljubljenosti kriptovalut, se je tudi zakonodaja začela spreminjati, postajati strožja, hkrati pa je tudi to področje zdaj deležno večjega nadzora, kar se nekoliko odraža tudi v spreminjanju vrednosti kriptovalut.

Poleg naštetih dejavnikov, na vrednosti kriptovalut vplivajo še mnogi drugi, ki delujejo v odvisnosti eden od drugega. Če želite biti uspešni v trgovanju s kriptovalutami, zlasti ripplom, vam priporočamo, da vse dejavnike dobro preučite, saj vam bodo pomagali presoditi, kdaj in s čim s splača investirati v ripple in kdaj iz njega kar največ iztržiti.

Kako se je vrednost kriptovalute ripple spreminjala v zadnjem desetletju?

Ripple je ena izmed tistih kriptovalut, pri kateri se zlasti v zadnjem času vrednost zelo hitro in opazno spreminja, zato ima za mnoge uporabnike velik tržni potencial. Trenutno znaša vrednost kriptovalute ripple 0,25 € na enoto, kar je veliko več, kakor v njenih začetkih leta 2012, ko je znašala manj kot pol centa.

Res je, da je vrednost kriptovalute ripple zelo nestabilna, toda če pogledamo, kako se je spreminjala v zadnjem desetletju, vidimo, da kljub velikim mesečnim skokom, v splošnem gledano ves čas raste. V prvih letih sicer zelo počasi in neperspektivno, potem pa je velik sloves in poskok doživela v letu 2017, ko je znašala 0,28 € na posamezno enoto. Rekord je nato ripple doživel v letu 2018, ko je vrednost ene enote rippla znašala kar 1,63 €.

Ali lahko napovemo, kako se bo vrednost kriptovalute ripple spreminjala v letu 2021?

Seveda pa vse bodoče trgovalce s kriptovalutami zanima, kako se bo vrednost kriptovalute ripple spreminjala v letošnjem letu, saj je pogoj za uspešno trgovanje s kriptovalutami prav naložba v kriptovalute z velikim potencialom. Vrednost rippla je v zadnjem letu sicer začela padati, toda nekateri analitiki ji napovedujejo svetlo prihodnost, saj naj bi lahko do leta 2030 dosegla vrednost 10 €. Vsekakor morate vedeti, da je uspešno trgovanje s kriptovalutami tek na dolge proge, zato je pametno, da investirate takrat, ko je vrednost kriptovalute ripple nizka in jo prodate takrat, ko je njena vrednost rekordna. Kdaj bo to, je nemogoče napovedati in ravno to je čar trgovanja s kriptovalutami – nestabilnost, a hkrati priložnost za odličen uspeh.

Zadnji prispevki