Kako kupiti kriptovalute?


kako kupiti kritpovalute

Nakup kriptovalut je ta trenutek zagotovo ena izmed tematik, ki pritegnejo veliko pozornosti, saj so prav kriptovalute v kratkem času povzročile pravo revolucijo na področju plemenitenja in investiranja prihrankov. Ker kriptovalut na žalost ni mogoče preprosto kupiti v trgovini, vam bomo predstavili nekaj načinov, kako kupiti kriptovalute in iz njih iztržiti kar največ.

Kriptovalute lahko kupite na tako imenovani kriptoborzi

Vprašanje, kako kupiti kriptovalute, se zagotovo znajde na vrhu dilem vsakega, ki se začne zanimati za začetek investiranja v kriptovalute. Glede na to, da so kriptovalute neke vrste imaginarni denar, oziroma valute, je tudi postopek, kako kupiti kriptovalute, nekoliko bolj imaginaren.

Prvi možen način nakupa kriptovalut je na tako imenovani kripto borzi, kjer izbrano kriptovaluto lahko kupite na podoben način kot delnice. Ta možnost je zlasti primerna za tiste, ki s kriptovalutami ne nameravajo aktivno trgovati, ampak nameravajo čakati toliko časa, da se njihovi prihranki zadovoljivo oplemenitijo, nato pa imajo namero kriptovalute prodati. Pri tem pa moramo še opozoriti, da so kriptoborze pogosta tarča napadov hekerjev, kar pomeni, da ob napadu vrednost kriptovalute bliskovito pade, poleg tega pa so kriptoborze tudi slabo regulirane, kar pomeni slabšo zanesljivost napovedovanja gibanja vrednosti valute.

Ko se že nahajamo pri vprašanju, kako kupiti kriptovalute, moramo omeniti tudi to, da je pogoj za nakup kriptovalut na kriptoborzi je tudi to, da si omislite tudi tako imenovano »varno denarnico,« v kateri se hrani kripto žetone.

Pogost način nakupa kriptovalut je tudi trgovalna platforma

Pogostejši način kako kupiti kriptovalute pa je je nakup kriptovalut prek posebnih trgovalnih platform, ki so prilagojene prav trgovanju s kriptovalutami. Prednost trgovalnih platform je zagotovo v tem, da na eni platformi združujejo vse, kar potrebujete pri trgovanju s kriptovalutami. Ustvarite si lasten profil, ki vam omogoča tudi to, da vaša spletna identiteta nima povezave z vašo pravo identiteto. Poleg tega se v vašem profilu zbirajo tudi vsi podatki o vašem trgovanju s kriptovalutami, tako da ničesar ne morete izgubiti ali založiti.

Poleg tega pa imajo trgovalne platforma še eno veliko prednost, ki vam bo pomagala pretehtati odločitev, kako kupiti kriptovalute. S pomočjo posebnega instrumenta, imenovanega CFD, lahko ustvarite poseben vzvod za trgovanje s kriptovalutami, ki vam omogoča, da tudi v času, ko vrednost kriptovalute pada, vi ustvarjate dobiček.

Nakup kriptovalut prek trgovalne platforme je pogostejša izbira zlasti za tiste, ki želijo s kriptovalutami intenzivno trgovati, ki želijo imeti nad svojim trgovanjem, prihodki in odhodki dober pregled, hkrati pa želijo s trgovanjem s kriptovalutami ustvariti kaj več kot le nekoliko oplemeniti svoj dobiček.

Katera možnost je torej prava?

Na vprašanje kako kupiti kriptovalute je seveda še več možnih načinov in odgovorov, izpostavili smo le dva najbolj pogosta in tudi najbolj enostavna načina za začetnike v svetu trgovanja s kriptovalutami. Na kakšen način se boste vi odločili kupiti kriptovalute je popolnoma vaša osebna odločitev, za katero morate ob nakupu kriptovalut tudi prevzeti odgovornost. Zato vam pred nakupom kriptovalut na kateri koli način svetujemo, da se dobro pozanimati kako kupiti kriptovalute na posamezen način in tudi katere so prednosti in slabosti posamezne možnosti. Na koncu se odločite za možnost, ki najbolj ustreza vam, ne vašim kolegom, ki imajo morda s trgovanjem s kriptovalutami popolnoma drugačne načrte kot vi.

Kdaj se odločiti za nakup kriptovalut?

Takoj za vprašanjem kako kupiti kriptovalute, pa se zagotovo pojavi tudi kdaj se odločiti za njihov nakup. Tudi ta odgovor je veliko bolj kompleksen, kot bi si mislili na prvi pogled. Odvisen je tako od tega, kako kupiti kriptovalute, kot od tega, kakšno je stanje tečajev kriptovalut v določenem obdobju.

Najprej se morate pred nakupom kriptovalut odločiti, kolikšen vložek boste namenili novi investiciji. Pomembno je, da se zavedate, da so tečaji in trgovanje s kriptovalutami nezanesljivi, zato v ta svet vstopite z zavedanjem, da lahko v nekem trenutku izgubite vse, kar ste vanj vložili. Morda se to res sliši nekoliko grobo, saj je ta scenarij dokaj redek. Toda pomembno je, da temu zavedanju prilagodite višino vložka, ki ga boste vložili v kriptovalute.

Ko imate določeno višino denarnega vložka ter izbran način, kako kupiti kriptovalute, je napočil čas, da najdete primeren trenutek za nakup. Pri tem vam lahko pomaga temeljita analiza. To pomeni, da preučite, kako se je vrednost izbrane kriptovalute spreminjala v zadnjem času. S pomočjo novic in drugih objav o kriptovalutah pa poiščite vzrok za vsak nepričakovan in sunkovit vzpon ali padec. Če boste vse te podatke skrbno preučili, boste lahko do neke mere predvideli, kako se bo vrednost kriptovalut spreminjala v prihodnosti. Tako boste lažje določili primeren trenutek za nakup kriptovalute. Najprimernejši trenutek je takrat, ko vrednost dokaj stabilne kriptovalute nekoliko pade.

Zadnji prispevki